
De ravioli in dit recept is gevuld met vergeten groenten, namelijk pastinaak, knolselderij, pompoen, aardpeer, rode ui, wortel en gele wortel.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
140 gram
Ravioli gevuld met vergeten groenten
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
200 gram
Italiaanse groentemix
100 gram
Passata
15 gram
Geraspte belegen kaas
5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum grof.

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak in 3 minuten los. Voeg vervolgens de Italiaanse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten met het gehakt. Voeg de passata, 2 el water per persoon en de helft van het basilicum toe en laat 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout
Tip: Je kunt ook het passata-pakje vullen met een beetje water en hiervan 2 el water per persoon gebruiken. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.

Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar. Voeg de ravioli toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Verdeel de ravioli over de borden. Schep de saus eroverheen. Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.
Tip: Wist je dat deze maaltijd 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.