Skip to main content
Ravioli van vergeten groenten
Ravioli van vergeten groenten

Ravioli van vergeten groenten

met saus van Italiaans gekruid rundergehakt en groentemix

4.0
(645)

De ravioli in dit recept is gevuld met vergeten groenten, namelijk pastinaak, knolselderij, pompoen, aardpeer, rode ui, wortel en gele wortel.

Labels:
Familie
Extra groente

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

140 gram

Ravioli gevuld met vergeten groenten

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

200 gram

Italiaanse groentemix

100 gram

Passata

15 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3182 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers16 g
Vezels1.8 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum grof.

Saus maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak in 3 minuten los. Voeg vervolgens de Italiaanse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten met het gehakt. Voeg de passata, 2 el water per persoon en de helft van het basilicum toe en laat 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout

Tip: Je kunt ook het passata-pakje vullen met een beetje water en hiervan 2 el water per persoon gebruiken. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.

Ravioli koken
3

Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar. Voeg de ravioli toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serveren
4

Verdeel de ravioli over de borden. Schep de saus eroverheen. Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.

Tip: Wist je dat deze maaltijd 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders