
De ravioli in dit recept is gevuld met vergeten groenten, namelijk pastinaak, knolselderij, pompoen, aardpeer, rode ui, wortel en gele wortel.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
140 g
Ravioli with root vegetables
100 g
Seasoned minced meat blend
200 g
Italian vegetable mix
100 g
Passata
15 g
Grated mature cheese
5 g
Fresh basil
1 piece
Garlic
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum grof.

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak in 3 minuten los. Voeg vervolgens de Italiaanse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten met het gehakt. Voeg de passata, 2 el water per persoon en de helft van het basilicum toe en laat 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout
Tip: Je kunt ook het passata-pakje vullen met een beetje water en hiervan 2 el water per persoon gebruiken. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.

Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar. Voeg de ravioli toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Verdeel de ravioli over de borden. Schep de saus eroverheen. Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.
Tip: Wist je dat deze maaltijd 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.