Skip to main content
Portobello 'steaks' met chimichurri en witte kaas
Portobello 'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello 'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika

Chimichurri is een heerlijke Argentijnse saus op basis van verse kruiden, chili, knoflook, azijn en olijfolie. Het past perfect bij gegrild vlees of groenten en is zelfs heerlijk als een pittige marinade!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Portobello

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

25 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels15.5 g
Eiwitten19.3 g
Zout1.8 g
Potassium1221.3 mg
Calcium31.5 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Aardappelstamper
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was grondig of schil de aardappel en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg roomboter en wat van het bewaarde kookvocht toe. Voeg mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot serveren.
Paprika roosteren
2
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
  • Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met een flinke snuf zout en schep goed om, zodat de paprika volledig bedekt is.  
  • Rooster de paprika 10 - 15 minuten. Schep halverwege om. 
  • Meng de Peruaanse kruidenmix, het gerookte paprikapoeder en een scheutje olijfolie in een kleine kom. Bedek de portobello met deze kruidenolie. 
Portobello bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de portobello 3 minuten per kant, terwijl je de portobello aandrukt met een spatel.
  • Blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Bak de portobello, afgedekt, 8 - 9 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 1 minuut.  
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden, ui, knoflook, rode peper, rodewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof. Snijd de portobello in plakken.
  • Serveer de aardappelpuree en paprika op borden. Verdeel de portobello eroverheen. Besprenkel met de chimichurri en garneer met de amandelen. Verkruimel als laatst de feta erboven. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders