Skip to main content
Parelgerstrisotto met venkel, oude geitenkaas en pecannoten
Parelgerstrisotto met venkel, oude geitenkaas en pecannoten

Parelgerstrisotto met venkel, oude geitenkaas en pecannoten

3.7
(389)

Venkel is goed voor je spijsvertering en het combineert goed metpasta, rijst en andere graansoorten. Super ook met de oude Hol-landse geitenkaas! Je brengt de parelgerst op smaak door hemsamen met fijngehakte verse tijm te koken. De tijm die je hiervoor gebruikt komt uit het Hollandse Etten-Leur.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

85 gram

Parelgerst

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

10 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

50 gram

Veldsla

50 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2368 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten75 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voeg de parelgerst toe.
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg de parelgerst, tijm en een snufje zout toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de venkel in kleine blokjes.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Hak de pecannoten grof.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de ui en venkel 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook toe.

Voeg de veldsla toe.
5

Meng de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Voeg de veldsla toe en schep om.

6

Voeg de groenten, de helft van de veldsla en de helft van de geitenkaas toe aan de parelgerst en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pecannoten en overige kaas, eet smakelijk!
7

Maak van de overige veldsla een bedje op de borden en verdeel de parelgerst erover. Garneer met de pecannoten en overige geitenkaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders