Skip to main content
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met krieltjes, peterselie en geroosterde groenten

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Fibermaxxing
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gluten
Haver
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Saucissekes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Haver Kan bevatten: Selderij, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Appel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2806 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels19.9 g
Eiwitten18.3 g
Cholesterol15 mg
Zout1.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium449.4 mg
Calcium59.8 mg
Iron4.4 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de krieltjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix en een klein scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 minuten in de oven.
Groenten snijden
2
  • Snijd de ui in ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes. 
  • Snijd de wortels in staafjes en paprika in reepjes. 
  • Voeg alles toe aan dezelfde kom. Voeg de overige Midden-Oosterse kruidenmix en een klein scheutje olijfolie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Worstjes bakken
3
  • Schep de krieltjes om en zet terug in de oven. Zet de bakplaat met groenten boven de krieltjes in de oven. Rooster alles 20 minuten in de oven.
  • Voeg dan de knoflook toe en rooster 5 minuten verder.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worstjes 5 minuten.
Serveren
4
  • Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje en meng in een kleine kom met de zure room, de za'atar, extra vierge olijfolie en de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de krieltjes, groenten en worstjes op borden.
  • Besprenkel met de zure room en garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders