Skip to main content

Veggie Sausages with Roasted Vegetables

with za'atar, sour cream & parsley

3.8
(41)
Tags:
Veggie
Allergens:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy
Serving amount

200 g

Baby potatoes

100 g

Green beans

1 piece

Carrot

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains: Sesamzaad)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

25 g

Organic sour cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)1557 kJ
Calories372 kcal
Fat16 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate42 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein9.4 g
Cholesterol15 mg
Salt0.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium313.8 mg
Calcium106 mg
Iron1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in brede ringen. Pel de knoflook.
  • Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Halveer de krieltjes.
2
  • Meng in een kom de krieltjes, sperziebonen, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verspeid over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de worstjes in 5 - 10 minuten rondom bruin.
3
  • Meng in een kom de zure room met z'atar, extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Haal de knoflookteen uit te oven, hak fijn en meng met de saus.
  • Hak de peterselie grof.
4
  • Verdeel de traybake en worstjes over de borden.
  • Serveer met de saus en garneer met de peterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes