Skip to main content
Parelgerstrisotto met venkel, oude geitenkaas en pecannoten
Parelgerstrisotto met venkel, oude geitenkaas en pecannoten

Parelgerstrisotto met venkel, oude geitenkaas en pecannoten

3.7
(389)

Venkel is goed voor je spijsvertering en het combineert goed metpasta, rijst en andere graansoorten. Super ook met de oude Hol-landse geitenkaas! Je brengt de parelgerst op smaak door hemsamen met fijngehakte verse tijm te koken. De tijm die je hiervoor gebruikt komt uit het Hollandse Etten-Leur.

Allergens:
Gluten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

10 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

50 g

Veldsla

50 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories566 kcal
Energy (kJ)2368 kJ
Fat22 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate75 g
Dietary Fiber19 g
Protein26 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voeg de parelgerst toe.
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg de parelgerst, tijm en een snufje zout toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de venkel in kleine blokjes.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Hak de pecannoten grof.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de ui en venkel 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook toe.

Voeg de veldsla toe.
5

Meng de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Voeg de veldsla toe en schep om.

6

Voeg de groenten, de helft van de veldsla en de helft van de geitenkaas toe aan de parelgerst en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pecannoten en overige kaas, eet smakelijk!
7

Maak van de overige veldsla een bedje op de borden en verdeel de parelgerst erover. Garneer met de pecannoten en overige geitenkaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes