Venkel is goed voor je spijsvertering en het combineert goed metpasta, rijst en andere graansoorten. Super ook met de oude Hol-landse geitenkaas! Je brengt de parelgerst op smaak door hemsamen met fijngehakte verse tijm te koken. De tijm die je hiervoor gebruikt komt uit het Hollandse Etten-Leur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 sprig
Verse tijm
(May be present: Selderij)
85 g
Parelgerst
(Contains: Gluten)
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
10 g
Pecannoten
(Contains: Noten)
50 g
Veldsla
50 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg de parelgerst, tijm en een snufje zout toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Hak de pecannoten grof.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de ui en venkel 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook toe.
Meng de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Voeg de veldsla toe en schep om.
Voeg de groenten, de helft van de veldsla en de helft van de geitenkaas toe aan de parelgerst en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak van de overige veldsla een bedje op de borden en verdeel de parelgerst erover. Garneer met de pecannoten en overige geitenkaas.