Skip to main content
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met komkommersalade en tomaat

4.1
(4,1K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

½ piece

Tomato

½ piece

Cucumber

5 g

Fresh chives

1 piece

Fillet of salmon

25 g

Crème fraîche

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

75 milliliters

Low sodium fish or vegetable stock

1.5 tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Flour

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories844 kcal
Energy (kJ)3531 kJ
Fat48 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate68 g
Sugar18 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Whisk
Saucepan
Potato Masher
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet daarna af, en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de bieslook fijn. Meng de komkommer in een saladekom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Bieslooksaus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Fruit de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Roer goed door met een garde en verlaag het vuur laat 5 - 10 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe aan de aardappelen om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zalmfilet bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel en 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal ondertussen de steelpan met de saus van het vuur, roer de crème fraîche en de overige bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de zalmfilet op de bieslookpuree, schep de roomsaus eroverheen en garneer met de tomatenblokjes. Serveer met de komkommersalade.

Tip: Wist je dat in zalm veel vitamine D zit? Dit versterkt je immuunsysteem en heb je nodig voor de opname van calcium.

More delicious recipes with similar ingredients

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Het kipgehakt is extra smaakvol door de toegevoegde Italiaanse kruiden
Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Heerlijk kruidige, stevige soep met verfrissende en zachte crème fraîche
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De puree is op smaak gebracht met citroen en bieslook
Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

met zelfgeraspte nootmuskaat
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Een Italiaans getinte stamppot met verse basilicum!
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Met een romig sausje
Oranje soep met parelcouscous

Oranje soep met parelcouscous

Met zelfgemaakte soepstengels
Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Een Italiaanse pastaschotel boordevol groenten
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten
Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Je garneert de soep met zelfgemaakte kruidenolie
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Zalm met frisse citroen en pasta

Zalm met frisse citroen en pasta

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Een herfstachtige soep met mosterd en crème fraîche
Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie

Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie

Met de volle smaak van Hollandse belegen kaas
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn