Skip to main content
Cottage pie met varkensboerengehakt en Goudse kaas
Cottage pie met varkensboerengehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensboerengehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais

4.5
(104)

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

50 gram

Mais in blik

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3428 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels17.8 g
Eiwitten35.6 g
Zout4.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1345 mg
Calcium48 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Zeef
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Gehakt bakken
2

Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met de Belgische kruidenmix in 3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de courgette en paprika toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. 

Laten pruttelen
3

Giet de mais af. Voeg vervolgens de mais, de passata, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, een klontje roomboter en de mosterd toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
5

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door. Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de cottage pie over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Een heerlijke lentesalade met verse oregano en frisse citroen
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

In dit recept maak je het knoflookbrood zelf
Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Een traditioneel Surinaams gerecht speciaal voor jou in een sneller jasje
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

met granaatappel, romige bieslooksaus en sperziebonen met amandelschaafsel
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Kruidige kippensoep met room

Kruidige kippensoep met room

met paksoi, wortel en aardappelen
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

met sperziebonen
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

met toppings van blauwe kaas, ontbijtspek en cranberrychutney
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met krieltjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pittige yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pittige yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met laksa stijl noedelsoep en Thais basilicum

Garnalen met laksa stijl noedelsoep en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witlofsalade
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais