Skip to main content
Parelcouscous met chorizo en courgette
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla

4.2
(249)

Wist je dat courgette een zeer caloriearme groente is? Hij bevat slechts 14 gram calorieën per 100 gram. Perfect voor in dit caloriebewuste recept!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

130 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2650 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels9.9 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Vork
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. 
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom. Breng op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. 
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Verdeel de salade ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de salade.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders