Skip to main content
Flammkuchen met serranoham
Flammkuchen met serranoham

Flammkuchen met serranoham

2 porties | met gedroogde dadels en crema di balsamico

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met flammkuchen valt eindeloos te combineren! Deze versie met serranoham en gedroogde dadels is onweerstaanbaar.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

60 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Pecannoten, Sesamzaad, Pinda's, Pistachenoten, Walnoten, Macadamianoten, Cashewnoten, Noten, Paranoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

Voedingswaarden

Energie (kJ)1805 kJ
Energie (kcal)431 kcal
Vetten10 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels3.1 g
Eiwitten20.8 g
Cholesterol30 mg
Zout2.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium286.9 mg
Calcium82.4 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg de dadels toe aan een kleine kom met een bodempje water en laat wellen tot gebruik.
  • Snijd de sjalot in halve ringen. Halveer de cherrytomaten.
Bakken
2
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Verdeel de sjalot erover. 
  • Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. 
  • Laat de dadels uitlekken en voeg toe aan de flammkuchen tijdens de laatste 2 minuten van de baktijd.
Serveren
3
  • Snijd de flammkuchen in stukken en garneer met de serranoham.
  • Garneer met de rucola en de cherrytomaten.
  • Verdeel de balsamicocrème erover en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders