Skip to main content
Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven
Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven

Bijgerecht | met ui en komkommer

4.4
(80)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Kumato tomato

1 piece

Cucumber

1 piece

Onion

30 g

Leccino olives

50 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories219 kcal
Energy (kJ)916 kJ
Fat17.6 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate6.8 g
Sugar4.1 g
Dietary Fiber2.5 g
Protein6.5 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, ui en olijven door de dressing.

4

Verdeel de witte kaas over de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.

This week's must-try HelloFresh recipes