Skip to main content
Kerst-tiramisu met cranberry's
Kerst-tiramisu met cranberry's

Kerst-tiramisu met cranberry's

om te delen | met lange vingers en chocolate chips

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 3 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd3 uur
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

200 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Sinaasappel

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Soja Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten, Tarwe, Spelt, Gluten, Melk (inclusief lactose), Haver, Gerst, Rogge)

1 pak(ken)

Lange vingers

(Bevat: Ei, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Rietsuiker

200 ml

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)7007 kJ
Energie (kcal)1675 kcal
Vetten82 g
waarvan verzadigd54.6 g
Koolhydraten170.7 g
waarvan suikers137.7 g
Vezels9.1 g
Eiwitten15.5 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Mengkom
Handmixer
Kom

Instructies

Cranberrysaus maken
1
  • Rasp de sinaasappels en pers het sap uit. 
  • Voeg de cranberry's, 1 el suiker, het sinaasappelsap en het water toe aan een steelpan op middelhoog vuur. 
  • Verwarm het mengsel voorzichtig 8 - 10 minuten, of tot de cranberry's lichtjes breken. Haal de pan van het vuur. 
  • Klop in een mengkom met een handmixer de slagroom met 1 el suiker tot een stevige en dikke substantie.
Tiramisu bouwen
2
  • Meng in een kom de mascarpone met de sinaasappelschil, tot de mascarpone zacht wordt. Roer de slagroom door de mascarpone. 
  • Dip de helft van de lange vingers in de cranberrysaus en maak een laagje op de bodem van je serveerschaal. 
  • Schep de helft van de cranberry's bovenop de lange vingers. Verdeel de helft van de room over de cranberry's.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog één keer. 
Serveren
3
  • Voeg de chocoladedruppels toe aan een keukenmachine en mix tot ze fijngemalen zijn (zie Tip). 
  • Bestrooi de tiramisu met het chocoladeschaafsel en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Je kunt de chocoladedruppels ook met een mes fijnhakken.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders