Skip to main content
Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

4.5
(5)

Chocolade staat erom bekend: het zorgt voor een gelukzalig gevoel en dat is precies wat dit dessert doet! De bittere chocolade vormt een klassieke combinatie met de zoete sinaasappel, terwijl het amandelschaafsel voor de nodige structuur zorgt. Valt het in de smaak? Dan kun je het met kerst bestellen in onze Kerstbox. LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Allergenen :
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Hands Off pure chocolade

(Bevat: Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Perssinaasappel

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2900 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers48.5 g
Vezels6 g
Eiwitten13 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

Chocolade smelten
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Breek de chocolade en laat au bain-marie R voorzichtig smelten in een hittebestendige kom boven de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik warm en vloeibaar door het vuur zo laag mogelijk te zetten.

Eieren en slagroom kloppen
2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met ½ el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met ½ el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een derde kom de slagroom met een mixer lobbig.

Coulis maken
3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig ⅓ van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4

Was de sinaasappel en snijd, met een scherp mesje of dunschiller, per sinaasappel een lange schil af (zonder wit). Pers de sinaasappel uit. Verhit het sap in een steelpan met de schil en ½ el suiker per persoon. Kook het sap op laag vuur tot het stroperig wordt. Verwijder de schil, schenk in een kom en bewaar, afgedekt, in de koelkast.

Amandelen roosteren
5

Haal de glaasjes uit de koelkast om op kamer-temperatuur te komen. Haal ook de coulis uit de koelkast en leng (indien nodig) aan met water tot de coulis net vloeibaar wordt. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren.

Serveren
6

Verdeel de coulis over de glaasjes chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

met bospeen in sinaasappel-botersaus en appel-spruitensalade
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

met geroosterde paprikasaus, gevulde aubergine, frisse parelcouscoussalade en labne
Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken drieling aardappelen
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

met little gem, avocado en feta
Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra

Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra

met spinazie en cherrytomaten
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Kippendij met gegrilde groenten

Kippendij met gegrilde groenten

met rijst en geroosterde amandelen
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en salade
Verse ravioli met venkel,  geitenkaas en spek

Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek

met peultjes en salade
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met salade als extra van radijs, appel en gemengde sla
Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

met wortel en geroosterde paprikasaus
Runderburger met portobellosaus

Runderburger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel
American pancakes met appel en rozijnen

American pancakes met appel en rozijnen

Witte pens met aardappelgratin

Witte pens met aardappelgratin

met krokant gebakken spruitjes met knoflook

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

met mais-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselderij, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en geroerbakte radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witlof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel