Skip to main content
Geroosterde nectarine

Geroosterde nectarine

Met honing, mascarpone en pistachnoten

3.8
(4)

Dit nagerecht heeft het allemaal: de geroosterde nectarine met honing is heerlijk zoet, de mascarpone voegt daar romigheid aan toe en de pistachenootjes zorgen voor een crunch.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd22 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Nectarine

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

Voedingswaarden

Energie (kJ)1238 kJ
Energie (kcal)296 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten31 g
waarvan suikers30.8 g
Vezels2 g
Eiwitten4 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Nectarines bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Leg de nectarines met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal, besprenkel met de honing en bestrooi met de kaneel. Bak de nectarines 15 minuten in de oven.

Pistachnoten roosteren
2

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pistachnoten 4 – 5 minuten, of totdat ze beginnen te kleuren.

Serveren
3

Serveer de geroosterde nectarines met de mascarpone en de pistachenoten.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders