Skip to main content
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergenen:
Noten
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

40 gram

Serranoham

20 gram

Rucola

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

⅓ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Rode ui

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

150 gram

Tortelloni ricotta en spinazie

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3458 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.8 g
Eiwitten40.2 g
Zout4.2 g
Potassium183.4 mg
Calcium29.6 mg
Iron0.7 mg
Wok of hapjespan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Hak de pistachenoten grof.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op laag vuur. Bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten in blik en de geroosterde-paprikasaus toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Tortelloni koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de tortelloni en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Haal de tortelloni voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 3 - 5 minuten gaar. 
  • Voeg de tortelloni toe aan de saus en roer goed door.
  • Snijd de burrata voorzichtig doormidden.
Serveren
4
  • Serveer de rucola over de borden en verdeel de tortelloni erover.
  • Haal de serranohamplakken voorzichtig los van elkaar en verdeel over de tortelloni. Leg de burrata erop.
  • Garneer met de pistachenoten en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders