Skip to main content
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto en champignons

Speciaal ingrediënt in je box! Flespompoen, een zoete herfst- en wintergroente, is perfect voor soepen, ovengerechten en puree.

Labels:
Veggie
Seizoensingrediënt
Allergenen:
Gerst
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Parelgerst

(Bevat: Gerst, Gluten Kan bevatten: Gluten, Rogge, Tarwe)

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.9 g
Eiwitten18.3 g
Zout2.3 g
Potassium556.3 mg
Calcium74.5 mg
Iron80.3 mg
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Halveer de champignons en snijd de ui in kwarten.
  • Halveer de pompoen in de lengte.
  • Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de pompoen in partjes (zie Tip). 

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de hete oven - daar wordt hij zachter van.

Pompoen roosteren
2
  • Meng in een grote kom de pompoenpartjes en ui met een flinke scheut olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle partjes bedekt zijn met olie.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de randjes beginnen te kleuren. Schep af en toe om.
Bakken
3
  • Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en laat de andere helft heel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden salie, de parelgerst en de helft van de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de bouillon toe.
Risotto maken
4
  • Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten gaar.
  • Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst te snel droogkookt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de salieblaadjes in 3 - 4 minuten knapperig. 
  • Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 
Champignons bakken
5
  • Bak in dezelfde pan de champignons en de overige knoflook 5 - 7 minuten, of tot de champignons goudbruin kleuren (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg een scheutje water toe als de pan te droog wordt.

Serveren
6
  • Roer de mascarpone en de helft van de kaas door de parelgerst wanneer deze klaar is.
  • Verdeel de parelgerstrisotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en ui erbovenop.
  • Garneer met de krokante salie en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders