Skip to main content
W22 - Christmas Main Surcharge - Fish (Salmon)

W22 - Christmas Main Surcharge - Fish (Salmon)

with gremolata, bimi & sugarsnaps with lemon butter

Allergenen :
Noten
Pistachenoten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende rode aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Bimi broccoli

50 gram

Sugarsnaps

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

40 gram

Cranberrychutney

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3464 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels13.6 g
Eiwitten16.4 g
Zout1.4 g
Potassium284.5 mg
Calcium47.8 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pot
Large Frying Pan
Aardappelstamper
Kleine kom
Keukenpapier
Deksel
Kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. Boil plenty of salted water in a pot for the potatoes.
  • Cut any larger potatoes in half. Parboil the potatoes for 10 - 12 minutes, then drain and transfer the potatoes to a parchment-lined baking sheet.
  • In the meantime, heat a clean large frying pan over medium-high heat. Toast the almond flakes for 2 - 3 minutes, or until golden brown, then remove from the pan and set aside.
2
  • Crush or mince the garlic. Discard the rosemary stalk and finely chop the leaves. In a small bowl, combine 3/4 of the olive oil with the rosemary and half of the garlic.
  • Gently crush the potatoes using a potato masher or a mug. Drizzle the potatoes with the rosemary oil and season with salt and pepper.
  • Roast in the oven for around 20 minutes until golden-brown and crispy.
3
  • Pat the salmon dry with kitchen paper and transfer to a second parchment-lined baking sheet. Season to taste with salt and pepper.
  • Bake the salmon in the oven (see below for the exact cooking time).
  • In a bowl, combine the cranberry chutney, mustard, soy sauce with a drizzle of olive oil. 
  • Spread the glaze in the last 5 minutes of baking time on the salmon.

400g: 15 - 19 minutes
600g: 20 - 24 minutes
800g: 25 - 28 minutes 

4
  • Finely chop the onion and cut the broccolini in half lengthwise.
  • Heat a drizzle of olive oil over medium-high heat in the same large frying pan used for the shaved almonds.
  • Fry the broccolini for 6 - 8 minutes or until evenly browned, then deglaze with a splash of water.
  • Add the onion and sugar snaps, cover with a lid and allow to cook for 4 - 5 minutes over medium heat. Season with salt and pepper.
5
  • Meanwhile, cut half of the lemon into wedges. Zest and juice the rest into two small separate bowls.
  • Add the lemon juice and the butter to the vegetables and fry for another minute.
  • Chop the pistachio nuts and the parsley (see Tip).
  • In a bowl, combine the rest of the garlic with the pistachio nuts, parsley, white wine vinegar, extra virgin olive oil and lemon zest to taste. Season to taste with salt and pepper.

Tip: Do you have an immersion blender? Use it to blend all the ingredients for the gremolata until you achieve a smooth texture.

6
  • Serve the salmon, potatoes and vegetables on serving trays or large plates.
  • Garnish the vegetables with the shaved almonds. 
  • Top the salmon with the gremolata and serve with the lemon wedges.
  • Serve the potatoes with some mayonnaise if preferred.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla