Skip to main content
Orzo met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden

Orzo met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden

met mascarpone, paprika en prei

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Gluten
Ei
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Bevat: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3359 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels10.6 g
Eiwitten36.2 g
Zout2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium596.4 mg
Calcium61.8 mg
Iron1 mg
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de orzo in de bouillon, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Roer regelmatig door.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Gehakt bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Afmaken
3
  • Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep de overige mascarpone erbovenop.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders