Skip to main content
Wrap met kip in BBQ-kruiden, avocado en witte kaas
Wrap met kip in BBQ-kruiden, avocado en witte kaas

Wrap met kip in BBQ-kruiden, avocado en witte kaas

2 porties | met rucola, veldsla en komkommer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor deze wrap! Toch heeft het veel smaak door de gemarineerde kipfiletreepjes, avocado en de hartige witte kaas.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Mini-komkommer

40 gram

Rucola en veldsla

1 zakje(s)

BBQ-rub

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2476 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten46.9 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels5.4 g
Eiwitten31.5 g
Zout2.7 g
Potassium351.2 mg
Calcium21 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Kip bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 6 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Tortilla's opwarmen
2
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze 3 - 4 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in staafjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.
Serveren
3
  • Beleg de tortilla's met de kip, avocado, witte kaas en komkommer.
  • Verdeel de rucola en veldsla erover.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders