Skip to main content
Zelfgemaakt bananenbrood

Zelfgemaakt bananenbrood

om te delen | met dadels en walnoten

3.7
(76)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recipe
Allergenen:
Ei
Tarwe
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

80 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

70 ml

Zonnebloemolie

50 ml

[Plantaardige] melk

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6351 kJ
Energie (kcal)1518 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten186.9 g
waarvan suikers99.5 g
Vezels14.2 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Mengkom
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Handmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet een cakeblik in, of bekleed met bakpapier.
  • Prak in een mengkom 3 bananen fijn met een vork.
2
  • Voeg de zonnebloemolie, honing, melk en eieren toe aan de banaan en meng met een handmixer.
    Voeg de bloem, de kaneel, het bakpoeder en het zout toe aan de kom en meng tot een geheel.
  • Meng de dadelstukjes en walnoten erdoor.
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de 4e banaan in de lengte. Leg beide helften met de snijkant naar boven op het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
4
  • Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. 
  • Snijd de cake in plakken en serveer.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders