Skip to main content
Bakbox | Mango-mascarponetaartjes met limoen
Bakbox | Mango-mascarponetaartjes met limoen

Bakbox | Mango-mascarponetaartjes met limoen

8 stuks | met bladerdeeg en amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor heerlijke kleine taartjes met zoete mango, romige mascarpone en een frisse toets van limoen!

Labels:
Recept
Allergenen :
Hvede
Milk
Amandelnoten
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Latte)

1 stuk(s)

Mango

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Limoen

100 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Erdnüsse, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

200 ml

Slagroom

(Bevat: Milk)

Voedingswaarden

Energie (kJ)6244 kJ
Energie (kcal)1492 kcal
Vetten99.9 g
waarvan verzadigd54.4 g
Koolhydraten119.2 g
waarvan suikers73.5 g
Vezels4.9 g
Eiwitten22.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Citroenrasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hoge kom
Mixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd het bladerdeeg in 8 kleine vierkantjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. 
  • Schil de mango en snijd de mango in plakjes. 
  • Rasp de limoen met een fijne rasp. 
2
  • Scheid twee eidooiers van het eiwit (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de mascarpone, eidooiers en 80 g suiker. 
  • Voeg de helft van de limoenrasp toe en meng goed. 

Tip: Het eiwit heb je in dit recept niet meer nodig. Maak er een omelet van als gezonde lunch!

3
  • Verdeel de mascarponecrème over de vierkantjes, maar laat een stukje vrij aan de randen van het deeg. 
  • Beleg met de mangoplakjes en het amandelschaafsel.
  • Vouw de randen van het deeg een beetje richting de vulling.
  • Bak de taartjes 12 - 15 minuten in de oven, of tot het deeg rijst en de bovenkant lichtbruin is. 
4
  • Giet ondertussen de slagroom en 20 g suiker in een hoge kom en klop de slagroom stijf.
  • Plaats de taartjes op een serveerschaal en bestrijk ze met een toefje slagroom.
  • Garneer met de overige limoenrasp.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla