Skip to main content
Loaded nacho's met pulled chicken
Loaded nacho's met pulled chicken

Loaded nacho's met pulled chicken

4 porties | met zelfgemaakte guacamole en jalapeño's

Onze loaded nacho's zijn het ultieme comfortfood - perfect om te delen! Gegarandeerd lekker.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Pulled chicken

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

300 gram

Tortillachips

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Jalapeño

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5851 kJ
Energie (kcal)1398 kcal
Vetten86.9 g
waarvan verzadigd25.5 g
Koolhydraten107.8 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels14.5 g
Eiwitten41.4 g
Cholesterol30 mg
Zout3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium822 mg
Calcium133 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. 
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de chips gelijkmatig met de pulled chicken, jalapeño en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de kaas.
  • Bak 10 - 15 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
Groenten snijden
2
  • Halveer de avocado's en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de limoen. 
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
3
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders