Skip to main content
Premium 2 - Filet Mignon - use EID: Peppercorn sauce

Premium 2 - Filet Mignon - use EID: Peppercorn sauce

with roasted mini Roma tomatoes and arugula

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tournedos

½ stuk(s)

Sjalot

150 gram

Mini-romatomaten

30 gram

Rucola

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.4 g
Eiwitten48.7 g
Zout0.7 g
Potassium514.5 mg
Calcium37.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Boil plenty of salted water in a pot or saucepan.
  • Take the beef tenderloin out of the fridge and allow it to reach room temperature.
  • Chop the shallot into thin rings.
  • Halve the mini Roma tomatoes.
2
  • Cook the casarecce for 10 - 12 minutes, reserve some pasta water, then drain and back to the pot.
  • Meanwhile, melt a generous knob of butter in a frying pan over high heat. When the butter is nice and hot, sear the beef tenderloin for 2 - 3 minutes per side (see Tip).
  • Transfer the meat to an oven dish, season with salt and pepper, and roast for 5 - 10 minutes in the oven. 

Tip: the exact cooking time depends on your oven. If you would prefer the beef to be less rare, roast it for at least six minutes or sear it a little longer in the frying pan.

3
  • Reheat the frying pan over medium heat, and fry the shallot and mini Roma tomatoes for 4 - 5 minutes.
  • Deglaze with the black balsamic vinegar, add the honey and fry for another minute. Season with salt and pepper.
  • When the pasta is done, mix it with the pesto and a splash of pasta water, as preferred. Season with salt and pepper.
4
  • Divide the arugula over deep plates and top with the pasta pesto and the fried vegetables.
  • Slice the beef tenderloin and serve on top.
  • Garnish with the Grana Padano and tear the basil leaves over the dish.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders