Skip to main content
Linguine met cherrytomaten uit de oven
Linguine met cherrytomaten uit de oven

Linguine met cherrytomaten uit de oven

Met grana padano en pompoenpitten

4.1
(173)

Linguine lijkt op spaghetti, maar is iets breder en platter. Wil je jouw pasta koken zoals de Italianen dat doen, dan kook je hem 'al dente', zo houd hij nog een lekkere bite. De enige manier om erachter te komen of jouw pasta dat is? Proeven!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Turkse rode peper

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd in ringen.

Cherrytomaten mengen
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 13 – 15 minuten in de oven.

Linguine koken
3

Kook ondertussen de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Linguine mengen
5

Verhit de overige olijfolie op middellaag vuur een wok of hapjespan. Bak de knoflook, de Turkse rode peper en de oregano 6 – 8 minuten. Voeg de linguine, de helft van de grana padano en 2 el kookvocht van de linguine per persoon toe, roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de linguine erop. Verdeel de cherrytomaten over de linguine, garneer met de pompoenpitten en overige Grana padano en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders