Deze noedelsoep met koolvis dankt haar volle smaak aan heel wat Aziatische smaakmakers zoals sereh (gedroogd citroengras), verse peper, kokosmelk, gember en sojasaus. Meiraap heeft een frisse en pittige smaak maar omdat je hem kookt, wordt de smaak zachter.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Verse gember
¼ unit
Rode peper
½ unit
Peen
100 g
Meiraap
150 milliliters
Kokosmelk
2 teaspoon
Gemalen citroengras
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
75 g
Noedels
(Contains: Gluten)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakken. Schil de meiraap en snijd in blokjes. Roer de kokosmelk door.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember, 2/3 rode peper en sereh 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen en meiraap samen met de bouillon en kokosmelk toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de koolvis in blokjes van 2 cm. Voeg in de laatste 4 minuten de noedels en koolvis toe aan de soep, breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.
Verdeel de kokos-vissoep over de kommen en garneer met de overige rode peper.