Kipshoarma met couscoussalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met platbrood en knoflooksaus

Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam, omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Allergenen :
Gluten
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

100 gram

Kipshoarma

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

30 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Aïoli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Oven
Koekenpan
Snijplank
Dunschiller

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

Shoarma en broodjes bakken
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar.

Snijden, hakken en mengen
3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de rucola en veldsla over de platbroden en schep de kipshoarma erop. Garneer met de aïoli en rol de platbroden op. • Serveer met de couscoussalade.