Skip to main content
Eenpans garnalencurry
Eenpans garnalencurry

Eenpans garnalencurry

met krieltjes en sperziebonen

4.3
(1K)

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Krieltjes

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Garnalen

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

20 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

75 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3125 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode puntpaprika in halve ringen.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.

Curry afmaken
3

Voeg per persoon 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee. Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan.

Serveren
4

Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Snijd ondertussen de gezouten pinda's grof. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Garneer met de pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders