Skip to main content
Plantaardige visburger Thaise stijl
Plantaardige visburger Thaise stijl

Plantaardige visburger Thaise stijl

op een wortelbroodje met krieltjessalade

4.0
(124)

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visburger! De visburger is veganistisch en bestaat dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Labels:
Plant-based
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Sesamzaad Kan bevatten: Selderij, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Ei)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3552 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels16.2 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.8 g
Potassium150.3 mg
Calcium28.4 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten verder.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de helft van de ui toe aan de kom, breng op smaak met zout en meng goed. Zet apart en roer af en toe door.
Burger bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.  Bak de plantaardige visburger en de overige ui in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Verwarm ondertussen het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Houd 2 blaadjes little gem per persoon apart voor het broodje. Snijd de overige little gem grof.
Salade maken
3
  • Meng in de saladekom de mayonaise, sojasaus, knoflook, gemberpuree, verse kruiden, het sap van 1 limoenpartje per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besmeer de burgerbroodjes met wat mayonaise naar smaak.
  • Beleg met de achtergehouden slablaadjes, de plantaardige visburger, gebakken ui en wat van de koolsla.
Serveren
4
  • Voeg de krieltjes en de little gem toe aan de saladekom. Meng goed door.
  • Serveer de burger met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders