Skip to main content
Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous
Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

en voor ouders: pittige yoghurtsaus met jalapeño en dille

Nieuw ingrediënt in je box! Dit kip-kalkoengehakt is een magerder en eiwitrijker alternatief voor traditioneel gehakt.

Labels:
Familie
Eiwitrijk
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kip-kalkoengehakt

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Jalapeño

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Passata

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten95.5 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels12.2 g
Eiwitten37.3 g
Zout2.7 g
Potassium120.3 mg
Calcium17.4 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de panko met het gehakt en de mayonaise. Vorm het mengsel in 4 gehaktballen per persoon.
Bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika, ui en knoflook 4 - 5 minuten.
  • Voeg de Peruaanse kruidenmix, het gerookte paprikapoeder, de suiker en de passata toe. Laat 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Mengen
3
  • Voeg, zodra de gehaktballen klaar zijn, de barbecuesaus en een scheutje water toe. Roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne ringetjes.
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een kom de jalapeño met de dille en de helft van de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de parelcouscous toe aan de groenten en roer goed door.
  • Serveer de parelcouscous in kommen en verdeel de gehaktballen eroverheen.
  • Voor de kinderen: serveer met de normale yoghurt.
  • Voor de ouders: serveer met de jalapeño-dilleyoghurt

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders