Skip to main content
10-minute recipe - White fish - use: vadouvan

10-minute recipe - White fish - use: vadouvan

with fried onions and lime

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Groentemix met wittekool

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

25 ml

Water

naar smaak

Sambal

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten93.6 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels11.5 g
Eiwitten32.6 g
Zout1.8 g
Potassium30 mg
Calcium5.6 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and cook the rice for 8 - 10 minutes or until done.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat. Add the garlic-ginger-chili mix* and vegetables and fry for 5 - 6 minutes.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

2
  • Pat the fish dry with kitchen paper.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat and fry the fish for 3 minutes per side. 
  • In the last minute add the ketjap and sambal to taste (see Tip).

Tip: If you don’t have ketjap at home, you can substitute by combining equal parts soy sauce and sugar.

3
  • Add the African-inspired herb mix and cooking cream to the curry, along with the water (see pantry for amount) and crumble in the stock cube. Bring to a boil.
  • Cut the lime into six wedges. Squeeze one wedge per person into the curry. 
  • Season the curry with salt and pepper to taste. 
4
  • Serve the rice on plates. 
  • Serve the curry along side and top with the fish. 
  • Garnish the fish with the fried onions and serve with any remaining lime wedges. 

Did you know... as well as vitamin C, bell peppers are also high in vitamin E. This antioxidant is also found in sunflower oil, wholegrain products, nuts, seeds and green vegetables.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders