Skip to main content
Eenpans garnalencurry
Eenpans garnalencurry

Eenpans garnalencurry

met krieltjes en sperziebonen

4.3
(1K)

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

250 g

Baby potatoes

100 g

Green beans

½ piece

Romano pepper

80 g

Shrimp

½ sachet(s)

Yellow curry spices

90 milliliters

Coconut milk

20 g

Salted peanuts

Not included in your delivery

75 milliliters

Water

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories747 kcal
Energy (kJ)3125 kJ
Fat40 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate65 g
Sugar10 g
Dietary Fiber12 g
Protein26 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode puntpaprika in halve ringen.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.

Curry afmaken
3

Voeg per persoon 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee. Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan.

Serveren
4

Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Snijd ondertussen de gezouten pinda's grof. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Garneer met de pinda's.

This week's must-try HelloFresh recipes