Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
250 g
Baby potatoes
100 g
Green beans
½ piece
Romano pepper
80 g
Shrimp
½ sachet(s)
Yellow curry spices
90 milliliters
Coconut milk
20 g
Salted peanuts
75 milliliters
Water
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode puntpaprika in halve ringen.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
Voeg per persoon 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee. Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan.
Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Snijd ondertussen de gezouten pinda's grof. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Garneer met de pinda's.