topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Zwaveldioxide en sulfiet
•Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

stuk(s)

Tomaat

ml

Balsamicocrème

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

gram

Vers basilicum

gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2195 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten12.7 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels2.8 g
Eiwitten26.8 g
Zout0.8 g

Instructies

1
  • Drain the Mozzarella and cut into thin slices.
  • Cut the tomato into slices of the same thickness as the mozzarella.
2
  • Remove the basil leaves from the stem.*
  • Heat a pan without oil over high heat and toast the pistachios for 2 - 3 minutes or until golden brown. Take out of the pan and after letting them cool a bit, roughly chop them. 

*You can roughly chop the leaves, if preferred.

3
  • Place the tomato and mozzarella slices on a plate, alternating between tomato and mozzarella.
  • Drizzle the extra virgin olive oil and crema di balsamico on top. Season to taste with salt and pepper.
  • Garnish with the basil leaves and pistachios.