topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap met kimchisaus

Bibimbap met kimchisaus

met steak, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Sesamzaad

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

1 stuk(s)

Ei

20 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3725 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de wortel, courgette en paddenstoelen toe aan aparte kommen.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Vlees marineren
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Meng de steak goed met de marinade en laat marineren in de koelkast.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de overige sojasaus en 1 tl wittewijnazijn per persoon.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de steak in 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

Kimchisaus maken
5

Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 1/2 tl kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker, de helft van het sesamzaad en de overige knoflook. Meng goed en bewaar tot serveren. Snijd de steak in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden.

Serveren
6

Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei op het geheel. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel. Garneer met het overige sesamzaad. Meng eventueel alles goed door elkaar met 2 lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.

Tip: Wil je het meeste smaak uit dit gerecht halen? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen