Skip to main content
Beef moussaka

Beef moussaka

met aubergine en geraspte belegen kaas

Met dit recept tover je 394 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

120 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Ras el hanout

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2869 kJ
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten27 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels10.2 g
Eiwitten38.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Rasp
Ovenschaal

Instructies

Aubergine roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de aubergine 12 - 15 minuten in de oven. Laat de oven aan voor later gebruik.
Gehakt bakken
2
  • Snipper de ui grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de wortel en het rundergehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Het rundergehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

 

Saus maken
3
  • Voeg de rode peper, oregano, Midden-Oosterse kruidenmix, ras el hanout en 1/3 runderbouillonblokje per persoon toe aan de pan.
  • Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Laat de saus 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Moussaka bereiden
4
  • Schep een laag saus op de bodem van een ovenschaal en bedek met aubergine. Schep vervolgens een laag saus over de aubergine.
  • Herhaal dit tot alle saus is gebruikt en eindig met een laag aubergine.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over de bovenste laag aubergine en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de geraspte belegen kaas eroverheen.
Moussaka bakken
5
  • Bak de moussaka 10 - 15 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zet voor een mooi goudbruin laagje de oven op de grillstand in de laatste 5 minuten.

Serveren
6
  • Verdeel de moussaka over de borden.
  • Scheur het verse basilicum grof.
  • Garneer de moussaka met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders