Skip to main content
Beef moussaka
Beef moussaka

Beef moussaka

met aubergine en geraspte belegen kaas

Met dit recept tover je 394 gram groenten per portie op je bord.

Tags:
-30% carbs
High Protein
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¾ piece

Eggplant

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Carrot

120 g

Beef mince

(May be present: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

½ sachet(s)

Dried oregano

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ sachet(s)

Ras el hanout

½ pack

Chopped tomatoes

75 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

⅓ piece

Zoutarm runderbouillonblokje

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2869 kJ
Fat44.7 g
Saturated Fat19.7 g
Carbohydrate27 g
Sugar22.5 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein38.5 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Sautépan or large frying pan
Grater
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de aubergine 12 - 15 minuten in de oven. Laat de oven aan voor later gebruik.
Gehakt bakken
2
  • Snipper de ui grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de wortel en het rundergehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Het rundergehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

 

Saus maken
3
  • Voeg de rode peper, oregano, Midden-Oosterse kruidenmix, ras el hanout en 1/3 runderbouillonblokje per persoon toe aan de pan.
  • Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Laat de saus 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Moussaka bereiden
4
  • Schep een laag saus op de bodem van een ovenschaal en bedek met aubergine. Schep vervolgens een laag saus over de aubergine.
  • Herhaal dit tot alle saus is gebruikt en eindig met een laag aubergine.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over de bovenste laag aubergine en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de geraspte belegen kaas eroverheen.
Moussaka bakken
5
  • Bak de moussaka 10 - 15 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zet voor een mooi goudbruin laagje de oven op de grillstand in de laatste 5 minuten.

Serveren
6
  • Verdeel de moussaka over de borden.
  • Scheur het verse basilicum grof.
  • Garneer de moussaka met het basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes