Skip to main content
Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof
Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Met ras el hanout en gedroogde abrikozen

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen. Gedroogde abrikozen, amandelen, wortel en ras el hanout zijn ingrediënten die je vaak in een tajine terugvindt.

Allergens:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

250 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Peen

½ tablespoon

Ras el hanout

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

25 g

Gedroogde abrikozen

1 unit

Tomaat

⅓ tube

Tomatenpuree

1 g

Kipfilet

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

⅓ unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Honing

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3368 kJ
Calories805 kcal
Fat30 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate87 g
Sugar36.3 g
Dietary Fiber16 g
Protein38 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Snijden en bakken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de stoof. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Weeg de peen af en schil met een dunschiller. Snijd in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel, voeg de ui en een snuf zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur.

Groenten bakken
2

Voeg de aardappelen, de peen en de ras el hanout toe aan de pan en roerbak nog 1 minuut. Schenk het kokende water erbij en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en stoof, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.

Stoof afmaken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes en de tomaat in parten. Roer 1/3 cupje tomatenpuree per persoon 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de groentestoof. Laat het geheel, zonder deksel, nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozen, de tomaat en de honing in de laatste minuut van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, verlaag het vuur en bak de kip nog 4 – 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Boteramandelen bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter en bak de geschaafde amandelen in 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, leg de kipfilet bij de amandelen in de koekenpan en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de gestoofde groenten over diepe borden en leg er de kipfilet op en bestrooi met de bladpeterselie en de amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

Bulgaarse yoghurt met peer

Bulgaarse yoghurt met peer

Met gedroogde abrikozen
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Moroccan-inspired, with almonds, scallions & fresh herbs
Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

with tahini dressing, beetroot, cucumber & lemon
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse peterselie
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Mediterrane salade met falafel

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

with fresh lemongrass, green beans & chili pepper
Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

with potatoes, green beans & fresh dill
Spaghetti with Panko-Parm Topping

Spaghetti with Panko-Parm Topping

in rich cherry tomato sauce with mushrooms & spinach
Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

with leek & rosemary
Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

with smashed avocado, sour cream, tomato salsa & lime
Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

with baby potatoes over hummus & tomato salad
Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

with hidden veggies for kids: Romano pepper, carrot & tomato
Steak Mafaldine in Creamy Mushroom Sauce

Steak Mafaldine in Creamy Mushroom Sauce

with burrata & salted almonds
Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

over ras el hanout rice with parsley & vegetables
Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

over celeriac purée with green beans
Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

with Peruvian-style spices & red cabbage slaw
Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

with punchy fennel slaw & BBQ potato wedges
Salmon with Lemon Sage Butter Topping

Salmon with Lemon Sage Butter Topping

with mashed potatoes & roasted vegetables
Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

over rice with coriander & lime
Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

with yogurt dressing, apple, courgette & potatoes
Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

with mashed potatoes & roasted bell pepper
Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

one simple recipe with extra flavours for parents!
Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

with homemade muhammara, quick-pickled onion & naan bread
Hake with Stir-Fried Noodles

Hake with Stir-Fried Noodles

with Vietnamese-style sauce, peanuts & lime
Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

with carrots & ravigote sauce