Skip to main content
Marokkaanse stoof met witte kaas
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Ras el hanout

4.4
(110)

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

½ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

½ piece

Lemon

1 teaspoon

Fresh ginger

20 g

Chopped dates

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

½ sachet(s)

Ras el hanout

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3316 kJ
Calories793 kcal
Fat39.3 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate74.7 g
Sugar28.8 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein28.8 g
Salt3.7 g
Potassium24.9 mg
Calcium1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, aubergine, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten. 
Aardappelen koken
2
  • Voeg per persoon: 1 1/2 tl Ras el hanout en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om.
  • Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  • Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

 

 

Afwerken
3
  • Maak vervolgens wat plaats onderin de pan met de groenten. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten.
  • Knijp naar smaak citroenpartjes uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.  

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of gebruiken om je belegde boterham te garneren.

 

Serveren
4
  • Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij.
  • Garneer met de overige peterselie en de eventueel overige citroenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes