Koken als een chef – daar draai jij je hand niet voor om! Je maakt vandaag zelf een marinade van komijnzaad, ras el hanout, olijfolie en azijn. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Bovendien wordt het vlees daardoor ook lekker mals.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Ras el hanout
140 g
Procureur
85 g
Volkoren couscous
(Contains: Gluten)
25 g
Passata
20 g
Rozijnen
(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Komkommer
100 milliliters
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ unit
Rode ui
2 unit
Turkse groene peper
1.5 unit
Tomaat
5 g
Verse peterselie, koriander en munt
10 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3 tablespoon
Olijfolie
150 milliliters
Groentebouillon
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng in een kom per persoon 1/2 tl komijnzaad, 1 tl ras el hanout, 2 el olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Leg de procureur in de kom en laat minimaal 15 minuten marineren. Schep tussendoor om.
Meng de couscous met de bouillon en passata in een kom. Voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork en laat afkoelen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de munt fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, leg in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer en munt in een kom met de helft van de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.
Snipper de rode ui en snijd de Turkse groene peper in kleine stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de krulpeterselie en koriander grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak te geschaafde amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur met marinade 1 minuut per kant. Leg de procureur in een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak nog 6 – 10 minuten in de oven. Haal uit de pan en laat rusten.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de amandelen en fruit de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Turkse groene peper toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de couscous toe, bak 2 minuten en doe de tomatenblokjes, de krulpeterselie en koriander en de rode ui erbij. Roer goed door. Snijd de procureur in mooie, dunne plakken.
Verdeel de tomatencouscous over de borden, verbrokkel de feta erover, garneer met de amandelen en schep de tzaziki erbij. Serveer met de gemarineerde procureur.