Skip to main content
Gemarineerde procureur met tzatziki
Gemarineerde procureur met tzatziki

Gemarineerde procureur met tzatziki

Met tomatencouscous, rozijnen en feta

Koken als een chef – daar draai jij je hand niet voor om! Je maakt vandaag zelf een marinade van komijnzaad, ras el hanout, olijfolie en azijn. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Bovendien wordt het vlees daardoor ook lekker mals.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Ras el hanout

140 g

Procureur

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

25 g

Passata

20 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

100 milliliters

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ unit

Rode ui

2 unit

Turkse groene peper

1.5 unit

Tomaat

5 g

Verse peterselie, koriander en munt

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olijfolie

150 milliliters

Groentebouillon

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5485 kJ
Calories1311 kcal
Fat84 g
Saturated Fat27.6 g
Carbohydrate87 g
Sugar29.1 g
Dietary Fiber13 g
Protein50 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stove
Spoon
Grater
Fork
Strainer
Cutting Board
Paring Knife
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Plate

Cooking Steps

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng in een kom per persoon 1/2 tl komijnzaad, 1 tl ras el hanout, 2 el olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Leg de procureur in de kom en laat minimaal 15 minuten marineren. Schep tussendoor om.

Wellen en tzaziki maken
2

Meng de couscous met de bouillon en passata in een kom. Voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork en laat afkoelen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de munt fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, leg in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer en munt in een kom met de helft van de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.

Snijden
3

Snipper de rode ui en snijd de Turkse groene peper in kleine stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de krulpeterselie en koriander grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak te geschaafde amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Procureur bakken
4

Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur met marinade 1 minuut per kant. Leg de procureur in een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak nog 6 – 10 minuten in de oven. Haal uit de pan en laat rusten.

Tomatencouscous bakken
5

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de amandelen en fruit de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Turkse groene peper toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de couscous toe, bak 2 minuten en doe de tomatenblokjes, de krulpeterselie en koriander en de rode ui erbij. Roer goed door. Snijd de procureur in mooie, dunne plakken.

Serveren
6

Verdeel de tomatencouscous over de borden, verbrokkel de feta erover, garneer met de amandelen en schep de tzaziki erbij. Serveer met de gemarineerde procureur.

More delicious recipes with similar ingredients

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Candy Cane Beetroot Upside-Down Tart

Candy Cane Beetroot Upside-Down Tart

with feta, fresh herbs & zesty arugula salad
Shrimp & Chorizo Pizza with Jalapeño

Shrimp & Chorizo Pizza with Jalapeño

topped with zesty herb oil & olive-pepper sauce
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade
Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Moroccan-inspired, with almonds, scallions & fresh herbs
Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

with tahini dressing, beetroot, cucumber & lemon
Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

met cherrytomaten, olijven en verse groene kruiden
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met tomatentapenade en geroosterde paprika
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en tomaat-komkommersalade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio