Skip to main content
Gemarineerde procureur met tzatziki
Gemarineerde procureur met tzatziki

Gemarineerde procureur met tzatziki

Met tomatencouscous, rozijnen en feta

4.1
(82)

Koken als een chef – daar draai jij je hand niet voor om! Je maakt vandaag zelf een marinade van komijnzaad, ras el hanout, olijfolie en azijn. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Bovendien wordt het vlees daardoor ook lekker mals.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Ras el hanout

140 g

Procureur

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

25 g

Passata

20 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

100 milliliters

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ unit

Rode ui

2 unit

Turkse groene peper

1.5 unit

Tomaat

5 g

Verse peterselie, koriander en munt

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olijfolie

150 milliliters

Groentebouillon

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5485 kJ
Calories1311 kcal
Fat84 g
Saturated Fat27.6 g
Carbohydrate87 g
Sugar29.1 g
Dietary Fiber13 g
Protein50 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stove
Spoon
Grater
Fork
Strainer
Cutting Board
Paring Knife
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Plate

Cooking Steps

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng in een kom per persoon 1/2 tl komijnzaad, 1 tl ras el hanout, 2 el olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Leg de procureur in de kom en laat minimaal 15 minuten marineren. Schep tussendoor om.

Wellen en tzaziki maken
2

Meng de couscous met de bouillon en passata in een kom. Voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork en laat afkoelen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de munt fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, leg in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer en munt in een kom met de helft van de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.

Snijden
3

Snipper de rode ui en snijd de Turkse groene peper in kleine stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de krulpeterselie en koriander grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak te geschaafde amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Procureur bakken
4

Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur met marinade 1 minuut per kant. Leg de procureur in een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak nog 6 – 10 minuten in de oven. Haal uit de pan en laat rusten.

Tomatencouscous bakken
5

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de amandelen en fruit de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Turkse groene peper toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de couscous toe, bak 2 minuten en doe de tomatenblokjes, de krulpeterselie en koriander en de rode ui erbij. Roer goed door. Snijd de procureur in mooie, dunne plakken.

Serveren
6

Verdeel de tomatencouscous over de borden, verbrokkel de feta erover, garneer met de amandelen en schep de tzaziki erbij. Serveer met de gemarineerde procureur.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes