Vandaag staat er een lekker vullend groentegerecht op het menu. Kikkererwten zijn peulvruchten die boordevol eiwitten zitten en daardoor ook een favoriet en voedzaam ingrediënt zijn in vegetarische gerechten als deze. Je bakt ze in dit recept met ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel dat zorgt voor een warme, zoete smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Zoete aardappel
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Appel
½ unit
Paprika
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
½ can
Kikkererwten
2 teaspoon
Ras el hanout
2.5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
¼ unit
Citroen
10 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
50 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was hem grondig. Snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten in de oven gaar.
Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.
Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.