Skip to main content
Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes
Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes

met pittenrijst en verse munt

4.1
(370)

In dit kleurrijke gerecht met Arabische invloeden steelt de aubergine de show. Door deze groente langzaam te garen, wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid en een verrassende bite, maar maakt dit smaakvolle gerecht ook nog eens een lust voor het oog.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Ras el hanout

1 unit

Aubergine

¼ unit

Granaatappel

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Verse munt

(May be present: Selderij)

10 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

85 g

Basmatirijst

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3864 kJ
Calories924 kcal
Fat54 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate84 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein22 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout ten breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras el hanout–olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

Smaakmakers bereiden
2

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

Pitten bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rijst koken
4

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Mengen
5

Meng de rijst met de geroosterde pitten, het grootste deel van de feta en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de overige feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt–tahinsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes