Skip to main content
Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven
Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven

Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven

Met knapperige sperziebonen en geroosterde tomaatjes

4.1
(332)

Officieel is quinoa geen graansoort, maar behoort het tot de zadenfamilie. Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa verbouwd. Met de ras el hanout geef je het gerecht een Noord-Afrikaanse twist. En tot slot past de gebakken feta perfect bij de kruidige quinoa en zoete geroosterde tomaten.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Sperziebonen

75 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

125 g

Rode cherrytomaten

85 g

Quinoa

1 teaspoon

Ras el hanout

6 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3686 kJ
Calories881 kcal
Fat49 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate72 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein32 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Fork
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Wrijf van elk stuk feta 1 kant in met de helft van de komijn. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Quinoa bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de overige komijn toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.

Cherrytomaten roosteren
3

Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de feta naast de cherrytomaten op de bakplaat en bak mee.

Sperziebonen bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 – 14 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Schep regelmatig om.

Quinoa op smaak brengen
5

Snijd ondertussen de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de verse munt toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de quinoa over de borden. Verdeel de sperziebonen en cherrytomaten over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer de maaltijd met de pijnboompitten, de overige verse munt en extra vierge olijfolie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes