Skip to main content
Auberginetorentjes met witte kaas
Auberginetorentjes met witte kaas

Auberginetorentjes met witte kaas

met groentefrietjes en komkommer-munt salade

4.0
(105)

In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele peen. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

75 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Passata

150 gram

Zoete aardappel- en gele peenfriet

1 stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)538 kcal
Energie (kJ)2249 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers17 g
Vezels6.3 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Salade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier.

Saus maken
4

Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harrissa tot een glad geheel met de staafmixer.

Torentjes maken
5

Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.

Serveren
6

Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes, saus en komkommer-muntsalade ernaast.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders