Skip to main content
Appeltaart-wentelteefjes
Appeltaart-wentelteefjes

Appeltaart-wentelteefjes

2 porties | met citroenslagroom

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! In dit recept beleg ze met zelfgemaakte gekaramelliseerde appelmoes, een toefje citroenslagroom en speculaasstukjes.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

1 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Water voor saus

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2843 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten69.3 g
waarvan suikers28.6 g
Vezels7.5 g
Eiwitten18 g
Cholesterol3.8 mg
Zout1 g
Potassium179.7 mg
Calcium79 mg

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Handmixer
Diep bord
Garde
Koekenpan met deksel
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Klop met een handmixer de room met de helft van de suiker 2 - 3 minuten in een kom.
  • Rasp de schil van de de citroen boven de slagroom, roer goed door en zet in de koelkast tot stap 4.
  • Snijd de appels in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een grote kom. Pers de citroen erboven uit, voeg de overige suiker toe en meng goed.
Appelmoes maken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het appelmengsel toe en zet het vuur laag. Laat 6 minuten afgedekt pruttelen.
  • Haal het deksel van de pan, roer de helft van de kaneel erdoor en laat nog 6 minuten pruttelen, of tot de appel zacht wordt en de suiker is opgelost.
  • Snijd de briochebroodjes doormidden. Klop met een garde de eieren, de melk, een snufje zout en de overige kaneel in een groot diep bord.
Serveren
3
  • Verhit een klontje roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week de briocheplakken per twee stuks in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
  • Bak direct de briocheplakken 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden. Schep de appelmoes en de citroenslagroom erop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders