Skip to main content
Geitenkaas uit de oven met uiensaus
Geitenkaas uit de oven met uiensaus

Geitenkaas uit de oven met uiensaus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten

4.4
(356)

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

65 gram

Babyspinazie

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd27.8 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels15 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml kookvocht per persoon, giet af en houd afgedekt warm.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Geitenkaas roosteren
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de honing en de pecanstukjes over de geitenkaas.
  • Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Uiensaus maken
3
  • Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de steelpan met ui en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 1 minuut.
  • Voeg het bewaarde kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip).
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Is de saus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden.
  • Leg op ieder bord 1 plak geitenkaas en verdeel de uiensaus eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders