Volkoren noedels met kippendij
Volkoren noedels met kippendij

Volkoren noedels met kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Tags:
Family
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

100 g

Chicken thigh strips

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Selderij)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soja, Tarwe)

100 g

Wholewheat noodles

(Contains Tarwe)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soja, Tarwe)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories729 kcal
Energy (kJ)3050 kJ
Fat21.7 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate99.1 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein33.6 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe. 
  • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.