Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Leek
½ piece
Courgette
1 piece
Cod fillet
15 milliliters
Basil crème with lemon
75 g
Risotto rice
15 g
Grated Pecorino DOP
2.5 g
Fresh curly parsley
0.1 pinch
Chili flakes
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
30000 milliliters
Boiled water
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon met per persoon 1/4 bouillonblokje voor 300ml water. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd drie plakjes courgette per persoon en snijd de rest in blokjes van 2 - 3 cm.
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en verdeel de kabeljauw over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Besmeer beide kanten van de kabeljauwfilet met de basilicumcrème met citroen. Leg de courgetteplakken op de kabeljauw. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 5 minuten. Draai vervolgens het vuur laag en voeg de risottorijst toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg de courgetteblokjes en de geraspte pecorino toe wanneer je de laatste bouillon toevoegt. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dat duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Tip: Zet tijdens het garen van de risotto de vispakketjes alvast in de oven (zie stap 5), zodat je alles op hetzelfde moment op tafel kunt zetten.
Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Pas op met het open maken van de pakketjes: er kan stoom uit komen! Garneer de kabeljauw met de verse krulpeterselie. Serveer met de risotto.
Tip: Houd je van pittig? Garneer dan de risotto met een paar chilivlokken. Pas wel op: want deze zijn pittig!