De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
½ piece
Apple
½ sachet(s)
Yellow curry spices
125 milliliters
Coconut milk
75 g
Basmati rice
80 g
Veggie chicken pieces
(Contains: Ei, Soja, Tarwe)
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Pak choi
1 tablespoon
Sunflower oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Water for the sauce
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen.
Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.
Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de steel als de bladeren van de paksoi grof. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.