Skip to main content
Tom Kha Kai soep met kippendijreepjes

Tom Kha Kai soep met kippendijreepjes

met kastanjechampignons, paksoi en mais

Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Vers citroengras

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Gedroogde laos

¼ stuk(s)

Limoen

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paksoi

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

90 ml

Kokosmelk

45 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1360 kJ
Energie (kcal)325 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten19.3 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels6.2 g
Eiwitten7.3 g
Zout3.5 g
Potassium548.5 mg
Calcium69.8 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Rasp
Soeppan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
  • Verwijderen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in ringetjes.
Soep maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, de ui, het citroengras, de gedroogde laos en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten in de soeppan.
  • Voeg de kokosmelk en per persoon: 1/2 bouillonblokje en 75 ml water per persoon toe aan de pan. 
  • Snijd de limoen in partjes.
Kip toevoegen
3
  • Breng de soep aan de kook met de deksel op de pan. 
  • Zet vervolgens het vuur laag.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en kook 5 minuten mee met de deksel op de pan.
Snijden
4
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Snijd de paksoi in repen.

 

Soep afmaken
5
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de champignons, de paksoi, de mais en de vissaus toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook de soep 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.
  • Garneer de soep met de koriander en de overige rode peper.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders