Skip to main content
Thaise pittige currygroenten met heekfilet

Thaise pittige currygroenten met heekfilet

3.2
(102)

Wist je dat de Europese heek een lange heeksoort is? Deze wordt maximaal 140 cm lang en 15 kilo zwaar. De heek leeft op 30 tot 400m diepte, is een roofvis en jaagt op haring, ansjovis, sprot en makreel.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

25 gram

Gele currypasta

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten)

100 gram

Pompoenblokjes

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

/ per gerecht
Energie (kcal)569 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten68 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon voor de rijst in een pan met deksel.

Fruit de gele currypasta
2

Verhit vervolgens de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gele currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes en 50 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Scheur halverwege de spinazie boven de wok of hapjespan klein, laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten
3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

Serveer met de heekfilet
5

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Serveer met de heekfilet.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders